CultuurSpoor Best biedt hulp bij (beter) leren lezen, schrijven en spreken in het Nederlands. Voor inburgeraars, maar ook voor mensen die moeite hebben met lezen of schrijven.

Inburgeringscursussen beginnen weer

Op 15 juni starten de cursussen voor inburgeraars weer. De lessen vinden plaats op maandagochtend, dinsdag- en donderdagmiddag in een afgescheiden ruimte.

Taalhuis

Heb je moeite met lezen en schrijven, rekenen of computeren? Dat hoeft niet zo te blijven! De vrijwilligers van Taalhuis Best helpen je graag verder. Met lees- en oefenmaterialen, activiteiten en cursussen of met ondersteuning van een taalmaatje.

Zet de stap en kom langs!

Taalpunt

Wil je graag zelf aan de slag met het verbeteren van je Nederlandse taalvaardigheden? Kom dan naar het Taalpunt bij de bibliotheekvestiging in het centrum. Hier vind je boeken, luisterboeken en cd-roms die je kunnen helpen bij het leren van de taal. Je vindt op één overzichtelijke plek bij elkaar.


Online oefenprogramma's

Of Nederlands nou je moedertaal is of niet, op internet zijn er allerlei nuttige programma's waarmee je kunt oefenen om (beter) Nederlands te leren

Oefenen.nl

Leer over onderwerpen als taal, werk, opvoeding, gezondheid en internet

Lees en schrijf!

Vind je het moeilijk om te lezen en schrijven? Dan is Lees en Schrijf! een uitkomst voor je

Nieuwslezer

Nieuwsberichten snel en beter begrijpen met de Slimme Nieuwslezer