Nieuwe boeken

Boekentips van onze redactie

 • Vallen is als vliegen

  Manon Uphoff

  Terugblik van de schrijfster op het misbruik van haar vader van haar en haar (stief)zusjes.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vallen is als vliegen

 • Duizend manen

  Sebastian Barry

  Na de Amerikaanse Burgeroorlog loopt Winona in 1870 als indiaans meisje in de van racisme doortrokken zuidelijke staten groot gevaar. Nadat ze slachtoffer wordt van geweld, neemt ze haar lot in eigen hand.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Duizend manen

 • Stad van tranen

  Kate Mosse

  1672. Nadat de festiviteiten vanwege het huwelijk van Marguerite van Valois, de zus van de Franse koning, met de hugenoot Henri van Navarre in een bloedbad eindigen, vlucht Minou Joubert met haar man Piet Reydon en hun kinderen naar Amsterdam.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Stad van tranen

 • Een tijd van leven

  Erich Maria Remarque

  Een jonge Duitse soldaat, als gymnasiast in de Tweede Wereldoorlog naar de voorste linies van het Oostfront gezonden, tracht tijdens een verlof de oorzaken van de algemene ontwrichting van zijn tijd te leren begrijpen, daarin bijgestaan door een jeugdvriendin.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Een tijd van leven

 • Vrijheid

  Imogen Kealey

  Verzetsvrouw Nancy Wake strijdt in de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk tegen de Duitsers; gebaseerd op het ware leven van Nancy Wake, ook bekend als de Witte Muis.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Vrijheid


Boek van de maand

Otmars zonen

Peter Buwalda

Langverwachte tweede roman na het zeer succesvolle 'Bonita Avenue' uit 2010. Perfect kloek boek voor de zomer, vol stilistisch vernuft en vaart.

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books


Luisterboeken