Vanaf 4 september: Boekjes en Babbels

Elke maand: voor de allerkleinsten en hun ouders

Het allergezelligste uurtje van CultuurSpoor Best  is 'Boekjes & Babbels'. In dit uur wordt er voorgelezen aan baby's, peuters en hun ouders. Op dinsdag 4 september is de eerste editie om 10:30 uur. Met als thema ‘naar bed , naar bed’. Daarna kunnen ouders en hun kleintjes elke maand terecht.

Woordenschat vergroten
Voorlezen aan kinderen is belangrijk en vooral ook  leuk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Tijdens elke 'Boekjes & Babbels' staat een prentenboek of een passend thema in het middelpunt.

Van 0 tot 4 jaar
Aan de hand van een thema wordt er voorgelezen én passeren meerdere boekjes over het thema de revue. Ouders kunnen op laagdrempelige manier gedachten wisselen, bijvoorbeeld over het thema van 'Boekjes & Babbels'. Ook BoekStart komt tijdens deze ochtenden aan bod. Dit programma laat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken genieten.

Vertelkast
Tijdens deze 'Boekjes & Babbels' staat één boek centraal. Het voorlezen kan in verschillende vormen plaatsvinden. ‘Gewoon’ voorlezen, met het boek op schoot of het verhaal vertellen met hulp van een kamishibai (vertelkast). Ouders kunnen informatie inwinnen over bijvoorbeeld (voor)lezen of over het gebruik van de bibliotheek. Onder het genot van een kop koffie.

Zuidzorg en CultuurSpoor Best organisseren samen Boekjes & Babbels. Jeugdverpleegkundige Anouk van der Vleuten schuift ook altijd aan. Regelmatig wordt er een gastspreker uitgenodigd. Alle ouders en kinderen tot 4 jaar zijn welkom. Boekjes en Babbels is gratis toegankelijk. Aanmelden kan via: receptie@cultuurspoorbest.nl.