CultuurSpoor Best en uw belastingaangifte

De Bibliotheek helpt bij digitale belastingaangifte

Mensen die hulp nodig hebben bij de digitale belastingaangifte of online toeslagen aanvragen, kunnen vanaf februari ook terecht in CultuurSpoor Best. Samen met  WBO, FNV, KBO, PVGE en Sociale raadslieden biedt CultuurSpoor Best een informatiebijeenkomst en twee inloopspreekuren ter ondersteuning bij het  digitaal aangifte doen. Deze service is gratis. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt CultuurSpoor Best bovendien gratis computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de Bibliotheek.

Informatiebijeenkomst op 21 februari
Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomst krijgt u uitgelegd wat de wijzigingen in de belastingaangifte zijn t.o.v. het voorgaande jaar. Meer informatie: zie agenda.

Inloopspreekuur Belastingzaken op 19 en 20 maart
Op dinsdagmiddag 19 en woensdagavond 20 maart kunnen mensen in CultuurSpoor Best gebruikmaken van het inloopspreekuur Belastingzaken. Meer informatie: zie agenda. 

Zelf aangifte doen in de Bibliotheek
Wie zelf aangifte of een aanvraag wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten in CultuurSpoor Best. Er is een computer beschikbaar om zelfstandig aan de slag te gaan. Deze is hier speciaal voor ingericht en privacy afgeschermd. De belastingformulieren mogen ook gratis geprint worden. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer niet goed werkt. Voor specifieke hulp bij de aangifte of aanvraag verwijzen zij door.

Cursussen computer, internet en digitale overheid
Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, heeft de Bibliotheek de  cursus Digisterker. Onderwerpen zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid. Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruikmaken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld gemeente, UWV en Belastingdienst. Meer informatie over de cursus Digisterker vindt u binnenkort op onze website.

Voor hulp bij het de basisgebruik van computer en internet, is er de  cursus Klik&Tik. Hierin leert men de basisvaardigheden: de computer opstarten, typen en een e-mail versturen. Tot slot de sociale media zoals Facebook, Skype en WhatsApp. De eerstvolgende cursus Klik&Tik start op 28 februari.