Expositie 'Beestenboel' van Ben Baauw

Van 28 oktober tot 30 november

28 okt

Van 28 oktober tot 30 november kun je bij CultuurSpoor Best genieten van prachtige  schilderstukken van Ben Baauw. Hoofdthema van de tentoonstelling is ‘dieren’.
De tentoonstelling ‘Beestenboel’ omvat een verzameling werken van dieren die op uiteenlopende manieren zijn verbeeld: realistisch, surrealistisch, fantasierijk, speels. Ook zijn er in de vitrine enkele pentekeningen te bewonderen. 

Schilderen en tekenen zijn voor Ben een passie waar hij veel tijd aan besteedt.
Hij haalt zijn inspiratie uit alles wat leeft: de onderwaterwereld (exotische vissen, fraai gekleurd koraal), landschappen, planten, dieren en mensen. Zijn werken zijn zeer kleurrijk.
Tot voor kort werkte Ben vooral met acrylverf, de laatste tijd maakt hij vooral realistische schilderijen met olieverf en pentekeningen.

Ben heeft zich ontwikkeld in zijn creatieve hobby door zelfstudie (gewoon veel tekenen en schilderen!) alsmede door middel van lessen bij o.a. Art&Balance en Cultuurspoor in Best. Zijn motto: blijven leren en ontwikkelen.

Kunstroute
Ben is als bestuurslid (en natuurlijk ook als deelnemer!) verbonden aan de Stichting Kunstroute Best.
Om een indruk te geven hoe naar het werk van Ben gekeken wordt, hier enkele quotes van bezoekers bij Ben tijdens de Kunstroute Best:

“Wat opvalt aan zijn werk zijn de mooie intense kleuren die hij gebruikt, waarbij hij ook de balans weet te krijgen in kleur door het gebruik van mengingen, zeker ook met de complementaire kleuren. Zijn werk heeft spanning en het verrast je als je ernaar kijkt. Soms maakt ie werken die iets mysterieus hebben, waardoor de kijker wordt uitgedaagd om rond te gaan kijken in zijn werk. Het is zeer zeker de moeite waard om zijn werken te bekijken.”.

“Een mooi kleurenspektakel met atmosfeer!”.

“Leuk gevarieerd werk, sterk kleurengebruik”.

“Het spel met de lichtinval is verrassend”.

“Mooie warme kleuren en veel diversiteit. Het is genieten om naar zijn doeken te kijken”.

Kijk ook eens op zijn website www.benbaauw.nl en klik door naar ‘Mijn kunst’ of  “De kunstafdeling van Ben.

10:00 - 17:00
Gratis