Taxatiemiddag oude boeken

22 aug

Wat zijn die oude boeken die al jaren in de boekenkast staan nou waard? Op woensdag 22 augustus kom je daar bij CultuurSpoor Best er achter. Op die dag worden oude boeken getaxeerd door Arie Molendijk. Hij wordt daarbij vergezeld door Marc Claeys. Voor een bedrag van vijf euro schatten de heren oude boeken op waarde.

Je bent welkom tussen 13.30 en 17.00 uur. Kosten voor de taxatie zijn vijf euro per persoon. Dit mag contant worden betaald. Het maximaal aantal boeken per persoon is tien.


Over Arie Molendijk
Arie Molendijk is een van de bekendste taxateurs van boeken, bijbels en ansichtkaarten in Nederland. Hij taxeert ook handschriften en documenten. Oude en antieke boeken taxeert hij alleen op veilingwaarde, dus niet op een verkoopwaarde in een antiquariaat. Bij het taxeren komt veel kijken. Is het boek compleet, de band of omslag origineel, het boekblok wel of niet afgesneden en is er wel of niet goed gerestaureerd. Arie Molendijk heeft vooral ervaring met oude boekwerken vanaf de boekdrukkunst, handschriften en documenten. Ook modernere antiquarische boeken zijn welkom bij hem.

Over Marc Claeys
Als Bijbelverzamelaar en –student is Marc Claeys in het bezit van een wisselend aanbod Nederlandstalige Bijbels, Bijbelboeken, Oude- en Nieuwe Testamenten, Bijbelcommentaren en –verklaringen. Marc Claeys taxeert geregeld oude bijbels. Met ruim 25 jaar ervaring is Marc Claeys in een uitstekende positie om vrijblijvend advies te geven.

 

13:30 - 17:00
Prijs: € 5,00