Doe gratis mee aan een samba workshop

15 dec

Ooit willen ervaren hoe het is om in een sambagroep mee te spelen? Dit is je kans om het een keer   uit te proberen bij Cultuurspoor Best. Onder leiding van slagwerkdocent Marcel te Brake organiseert Samba Cultura op 15 december een gratis samba workshop.

In deze workshop worden de meest gangbare Braziliaanse slagwerkinstrumenten besproken. Je ervaart hoe het is met deze instrumenten een eenvoudig ritmisch fragment te spelen en daarna direct toe te passen in een voltallige sambagroep. Er is een grote diversiteit aan samba instrumenten. De caixa en surdo’s bespeel je met stokken, de timbal met je handen, de repinique bespeel je met een combinatie van beiden, en met sommige instrumenten moet je schudden. Alle instrumenten vragen om een specifieke techniek. Er zijn voldoende instrumenten aanwezig. Om mee te spelen in deze groep hoef je geen slagwerkachtergrond te hebben. Met een beetje ritmisch inzicht en een hoop enthousiasme kom je al heel ver. 

Aanmelden
Samba Cultura is voor alle leeftijden, iedereen is welkom. De workshop is tussen 13.00-14.00 uur, daarna kan er nog gezellig worden nagepraat in de bar. Inschrijven of vragen stellen kan door je gegevens achter te laten op deze pagina.

We zien je graag op 15 december zodat jij ook ervaart hoe leuk het is om in deze groep mee te spelen! 

13:00 - 14:00
Gratis