Genealogisch spreekuur

30 nov

Op zaterdag 30 november vindt bij CultuurSpoor Best het genealogisch spreekuur plaats. Tussen 11.00 en 13.00 uur ben je van harte welkom met vragen over jouw stamboom, jouw afkomst en familiegegevens. Medewerkers van De NGV, Nederlandse Genealogische Vereniging geven antwoord op uw vragen over uw stamboom, afkomst en familiegegevens. 

Je krijgt uitleg en demonstraties bij speciale computerprogramma’s rond genealogie. En natuurlijk kun je terecht met specifieke vragen Ervaren stamboomonderzoekers laten je zien hoe en waar je op internet handig kunt zoeken. Hoe je familieleden vindt. En hoe je ontdekt wat er misschien nog meer te vinden is over je familiegeschiedenis. Ze wijzen je ook de weg naar de notariële aktes en het kadaster. Waar je kunt snuffelen in de originele stukken. De medewerkers laten ook het nut zien van invoer van de gegevens in een computerprogramma, zowel voor Windows als voor Mac.

Meebrengen 

Ben je in het bezit van belangrijke oude documenten, bijvoorbeeld het trouwboekje van je ouders? Of bidprentjes? Neem ze mee, dat zoekt makkelijk en snel. Ook de voor- en achternamen van je opa en oma zijn belangrijke informatie. En nog een tip: neem een USB-stick mee, zodat je gevonden gegevens kunt overzetten naar je eigen computer.

 

Inloopspreekuur
De toegang voor het inloopspreekuur op 30 november is gratis; vooraf aanmelden is niet nodig. Je kunt tussen 11.00 en 13.00 uur vrijblijvend binnen lopen.

 

11:00 - 13:00
Gratis